Varför ska du alltid bestrida en felaktig faktura?

Om du inte bestrider kommer ärendet att lämnas vidare till inkasso och ytterligare kostnader och tillslut kanske till KFM och betalningsanmärkning.

När vi bestrider din faktura kommer företaget som skickat din faktura att behöva gör ett val av 3:

  1. Återkalla kravet
  2. Ifrågasätta ditt bestridande
  3. Lämna ärendet vidare till tingsrätt och stämningsansökan vilket oftast är för dyrt och krångligt så man avstår hellre från vidare handläggning och avskriver ärenden med krav under 5000:-

Alla fakturor och krav kan bestridas påminnelser, inkassokrav, KFM krav o.s.v.

Vad händer efter bestridande?

Om fakturautställaren väljer att ta ärendet vidare så kommer du åtminstone att få mer tid på dig då en sådan handläggning i tingsrätt tar ca 3-8 mån normalt.
Du kan spara ihop till kravet och betala innan ärendet tas upp i tingsrätten

Hur du än vrider och vänder på det så gynnas du av att bestrida din faktura hos oss. Vill du ha denna tjänst till ditt företag så hjälper vi er med det också.

Avslut?

Bestrid fakturan, kan ej garantera vilket utslag som ärendet slutligen får, vi kan bara hjälp till att få den felaktiga fakturan hävd eller skapa en tidsfrist, vilket kan vara bra när man behöver ha lite tid att kunna betala fakturan eller kravet.

Hantering av uppdrag!

Från det att ni skickat in ett uppdrag så hanteras det inom 2-3 arbetsdagar efter att er betalning ( för närvarande 100:- ) registrerats på vårt Bankgiro.
Betala in 199:– på vårt Bg. 450-7190, glöm ej ange namn och personnr. ( 6 första ) så vi kan matcha din betalning med ansökan.

Självklart så har Bestrid fakturan rätten att neka ett bestridande om det är rent felaktigt, vi kommer då att betala tillbaka avgiften samt informera er om att vi avstår detta ärende!

 

 

Bluffakturor

Bluffaktura, eller fakturabedrägeri, är ett samlingsbegrepp för ett krav på betalning för en vara eller tjänst som du aldrig beställt eller fått levererad. Bluffakturor ska alltid bestridas och aldrig betalas!

Det kan till exempel handla om att en försäljare påstår att du beställt en vara eller tjänst, men att du är av motsatt uppfattning. Du kan råka ut för bluffakturor både som privatperson och som företagare.

Kraftig ökning av antalet inkassoärenden

Över en fyraårsperiod har antalet personer med skuld till inkassobolag i Sverige ökat med 42 procent, och vid slutet av 2018 hade 1,2 miljoner personer inkassoskulder. Totalt handlar det om 88,1 miljarder kronor i form av räkningar som inte betalats i tid.

Rekordstora skulder hos Kronofogden

De obetalda skulderna hos Kronofogden är högre än någonsin tidigare. Och det är de stora beloppen, för hundratusentals kronor, som ökar dramatiskt bland svenskarna. Totalt rör det sig om närmare 580 000 krav på obetalda skulder.